Qəbul prosesi

SIACAS, Study in Azerbaijan Mərkəzləşdirilmiş Qəbul Xidməti portal.edu.az saytında yerləşən və Azərbaycanda orta ixtisas və ali təhsil müəssisələrinə (məsələn, universitetlər, akademiyalar, kolleclər, konservatoriyalar və s.) beynəlxalq tələbələrin qəbulunu təşkil edən onlayn platformadır. Azərbaycanda təhsil almaq istəyən hər kəs SIACAS vasitəsilə qeydiyyatdan keçib, maraqlandığı institutu və ixtisası seçib ödənişsiz müraciət edə bilər. Təqdim edilmiş ərizə qiymətləndirmə üçün müvafiq quruma yönləndirilir. İlkin qərar qəbul edildikdən sonra ərizəçinin şəxsi hesabında bildiriş görünür. Qurumun müraciətə reaksiyasından asılı olaraq, ərizəçidən əlavə sənədlər təqdim etmək, onlayn və ya oflayn müsahibədə iştirak etmək və/və ya ödəniş etmək tələb oluna bilər. Ərizəçi ilə qurum arasındakı bütün məsələlər həll edildikdən sonra qəbul prosesi başa çatır və gələcək tələbə yaşayış, viza, səyahət və digər əlaqədar məsələlərlə davam edə bilər.